Social media

Moeten we binnenkort betalen voor Instagram en Facebook?

Meta, het moederbedrijf van diverse populaire sociale-mediaplatformen zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft onlangs een nieuwe dienst aangekondigd genaamd “Meta Verified”. Dit nieuwe initiatief biedt een betaald abonnementsmodel waarmee gebruikers hun accounts kunnen laten verifiëren en beschermen tegen imitatie- of nep-accounts.

Met Meta Verified kunnen gebruikers genieten van extra beveiligingsfuncties die niet beschikbaar zijn voor niet-geverifieerde accounts. Dit omvat bijvoorbeeld een blauw vinkje naast de gebruikersnaam, waarmee wordt aangegeven dat het account authentiek is en eigendom is van de persoon die het beheert.

Deze stap van Meta is bedoeld om het vertrouwen van gebruikers in hun platforms te vergroten en een veiligere omgeving te bieden voor gebruikers om te communiceren en informatie te delen. Door het aanbieden van Meta Verified hoopt het bedrijf een betere bescherming te bieden tegen de toenemende dreiging van nepaccounts en identiteitsfraude op sociale media.

Meta volgt Twitter

Meta volgt nu het voorbeeld van Twitter door het introduceren van een betaald verificatie-abonnement. Eerder al lanceerde Twitter betaalde verificatiebadges nadat Elon Musk zich bij het platform had aangemeld. Aangezien de meeste sociale-mediaplatformen hun inkomsten voornamelijk halen uit advertenties, biedt het aanbieden van een betaald verificatiemodel een nieuwe, stabiele inkomstenbron voor Meta.

Door deze nieuwe dienst aan te bieden, hoopt Meta niet alleen extra inkomsten te genereren, maar ook de betrouwbaarheid en veiligheid van hun platforms te verbeteren. Nepaccounts en identiteitsfraude zijn een groeiend probleem op sociale media, en door gebruikers te laten betalen voor verificatie hoopt Meta een betere bescherming te bieden tegen deze bedreigingen.

Voor wie is het bedoeld?

Maak je geen zorgen, als gewone gebruiker hoef je niet te betalen voor deze dienst. Meta heeft aangegeven dat het abonnement voornamelijk gericht is op influencers en andere content creators, die al geruime tijd hebben gevraagd om deze feature.

Als je al een verificatiebadge hebt, hoef je je op dit moment (nog) geen zorgen te maken dat je deze verliest. Echter, wanneer de abonnementsdienst volledig is uitgerold, zal de oude verificatiebadge waarschijnlijk een andere “waarde” krijgen. Uiteindelijk is het doel van Mark Zuckerberg om iedereen te laten betalen voor verificatie.

Het goede nieuws is dat het bieden van een betaalde verificatiedienst voor influencers en content creators Meta in staat stelt om een nieuwe inkomstenbron aan te boren zonder de gewone gebruikers te belasten. Op deze manier kan Meta een meer gepersonaliseerde en veilige ervaring bieden voor influencers en content creators, die vaak doelwit zijn van imitatie- of nepaccounts.

Wat zijn de voordelen van een “meta verified badge”?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het verkrijgen van een “Meta Verified Badge”. Hier zijn een paar van de belangrijkste:

  1. Betere zichtbaarheid en geloofwaardigheid: Een “Meta Verified Badge” naast je gebruikersnaam geeft aan dat je account legitiem is en eigendom is van de persoon of organisatie die het beheert. Dit helpt om de geloofwaardigheid van het account te vergroten en kan bijdragen aan een grotere zichtbaarheid en bereik op het platform.
  2. Bescherming tegen imitatie- en nepaccounts: Verificatie helpt om te voorkomen dat andere gebruikers een nepaccount aanmaken onder jouw naam. Door de “Meta Verified Badge” te verkrijgen, kunnen gebruikers er zeker van zijn dat hun account beschermd is tegen imitatie- en nepaccounts.
  3. Toegang tot extra functies: In de toekomst kan het zijn dat Meta Verified-gebruikers toegang krijgen tot extra functies of tools op het platform die niet beschikbaar zijn voor niet-geverifieerde gebruikers. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van analyse, promotie of andere gepersonaliseerde functies.
  4. Vertrouwen van publiek: Door verificatie van hun accounts kunnen influencers en content creators meer vertrouwen en respect van hun publiek krijgen. Dit kan bijdragen aan een hoger niveau van betrokkenheid en interactie op het platform.

Vanaf wanneer is meta verified beschikbaar?

Vanaf volgende maand zal het nieuwe abonnementsmodel in Australië en Nieuw-Zeeland worden getest. Als deze tests positieve resultaten opleveren, zal het model waarschijnlijk snel wereldwijd worden uitgerold.

Hoewel het nog onzeker is of influencers en content creators bereid zullen zijn om te betalen voor deze dienst, is er wel een recent voorbeeld van een succesvol abonnementsmodel voor sociale media.

Snapchat had vorig jaar met hun abonnementsdienst, Snapchat+, al meer dan een miljoen betaalde gebruikers. Hoewel het abonnement slechts 3,99 dollar per maand kost, kregen leden wel toegang tot verschillende leuke opties.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *