iPhone

Zo maak je ruimte vrij op je iPhone

Het is belangrijk om regelmatig ruimte vrij te maken op je iPhone, omdat een volle telefoon niet alleen trager kan worden, maar ook kan leiden tot problemen met het opslaan van foto’s en video’s. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om ruimte vrij te maken op je iPhone.

 1. Verwijder onnodige apps. Ga naar de “Instellingen” app en kies “Algemeen” en vervolgens “Opslag & iCloud gebruik”. Hier kun je zien welke apps de meeste ruimte innemen en deze verwijderen.
 2. Verwijder oude berichten. Ga naar de “Berichten” app en begin met scrollen naar boven om oude berichten te selecteren en te verwijderen.
 3. Verwijder oude foto’s en video’s. Ga naar de “Foto’s” app en selecteer de foto’s en video’s die je niet langer nodig hebt. Tik op “Selecteren” en verwijder de geselecteerde items.
 4. Maak gebruik van iCloud. iCloud is een cloud opslagdienst van Apple die je kunt gebruiken om foto’s, video’s en andere bestanden op te slaan. Ga naar de “Instellingen” app en kies “iCloud” en zet de “Foto’s” schakelaar aan. Dit zal automatisch foto’s uploaden naar iCloud en ruimte vrijmaken op je iPhone.
 5. Gebruik een app om dubbele bestanden te verwijderen. Er zijn veel apps beschikbaar die je kunt gebruiken om dubbele bestanden op je iPhone te vinden en te verwijderen.
 6. Verwijder cache en tijdelijke bestanden. Ga naar de “Instellingen” app en kies “Safari” en tik op “Wis geschiedenis en websitegegevens”. Dit zal tijdelijke bestanden en cache verwijderen die ruimte innemen op je iPhone.
 7. Maak gebruik van de “Offload Unused Apps” functie. Deze functie, die beschikbaar is in de “Instellingen” app onder “Algemeen” en “iPad OS Storage” of “iPhone Storage” (afhankelijk van je model), maakt automatisch ruimte vrij door apps die je niet vaak gebruikt te verwijderen, terwijl hun instellingen en documenten intact blijven voor wanneer je de app later opnieuw installeert.
 8. Gebruik een app zoals Google Foto’s. Google Foto’s is een gratis app die je kunt gebruiken om je foto’s en video’s automatisch op te slaan in de cloud, zodat je ze niet langer op je iPhone hoeft op te slaan. De app biedt ook functies zoals gezichtsherkenning en slimme albums, zodat je gemakkelijk foto’s kunt terugvinden.
 9. Maak gebruik van iTunes om muziek, films en tv-shows op te slaan. In plaats van deze bestanden op je iPhone op te slaan, kun je ze op een computer of extern apparaat opslaan en alleen streamen wanneer je ze wilt luisteren of bekijken.
 10. Maak gebruik van “Optimize Storage” voor video’s. Deze functie, die beschikbaar is in de “Instellingen” app onder “Foto’s en Camera” of “Foto’s” (afhankelijk van je model), maakt automatisch ruimte vrij door video’s die je niet vaak bekijkt in lagere kwaliteit op te slaan, terwijl de originele kwaliteit beschikbaar blijft wanneer je de video opnieuw wilt bekijken.
 11. In eerste instantie lijkt het misschien niet zo belangrijk, maar WhatsApp kan veel opslagruimte in beslag nemen. Dit komt niet alleen door de app zelf, maar vooral door de gesprekken en media die hierin verstuurd worden, zoals foto’s, video’s en gifjes. Door onnodige of oude chats te verwijderen, kun je sneller ruimte maken op je telefoon.
 12. Natuurlijk geld dit ook voor overige programma’s zoals Facebook. Ook hier is het slim om af en toe de cache te legen.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk ruimte vrijmaken op je iPhone en ervoor zorgen dat deze snel blijft werken. Let wel, het is belangrijk om regelmatig deze stappen te herhalen om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is op je iPhone.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *