Google

Project Magi: Google maakt een grote verandering in het zoeken

Google is momenteel bezig met Project Magi, waarvoor ze een team van 160 ingenieurs inzetten. Project Magi is bedoeld als een opstapje naar de lancering van een geheel nieuwe zoekmachine, die het huidige Google uiteindelijk zal vervangen. Hoewel er weinig bekend is over de nieuwe zoekmachine, zijn er wel details bekend over Project Magi.

Een chat-achtige interface

Google is van plan om het zoekproces te veranderen naar een meer conversatiegerichte ervaring. Het idee is dat je zoekopdrachten stelt en vervolgens antwoorden krijgt, net zoals bij een gesprek met iemand of met een slimme assistent zoals Alexa.

Google wil een slimmere versie van dit soort conversaties mogelijk maken, waarbij de zoekmachine niet alleen leert van eerdere interacties, maar ook van de vragen die je in real-time stelt. Het doel is om relevante antwoorden te bieden die zijn aangepast aan jouw persoonlijke behoeften.

Hoewel dit niet voor alle zoekopdrachten zal werken, ziet Google dit als een volgende stap in de evolutie van hun zoekmachine, vergelijkbaar met eerdere veranderingen zoals de Knowledge Graph.

Een belangrijke verandering zal echter zijn dat Google ook zal proberen om transacties tussen gebruikers en bedrijven te vergemakkelijken.

Transacties zullen kunnen plaatsvinden op Google

Google wil transacties rechtstreeks op hun platform laten plaatsvinden, of het nu gaat om de aankoop van een product of het boeken van een vlucht. Het idee is dat gebruikers niet langer naar externe websites hoeven te gaan om iets te kopen.

In plaats daarvan zou Google de gebruiker het gewenste product kunnen laten zien op basis van hun persoonlijke voorkeuren, zoals schoenmaat, kleur en breedte, en hen in staat stellen het product met één klik te kopen. Google Pay zou naadloos worden geïntegreerd in deze functie.

Wat betekent dit voor marketeers?

Hoewel Google een bedrijf is en winst moet maken, zal de manier waarop advertenties werken op de lange termijn veranderen. Momenteel betalen adverteerders kosten per klik voor advertenties, maar Google zal uiteindelijk overstappen op een kosten-per-aankoop model. Dit maakt het gemakkelijker voor marketeers en kan resulteren in een betere gebruikerservaring.

Zelfs als je website niet geweldig is, kan je nog steeds geld verdienen omdat Google de transacties afhandelt. Vanuit een SEO perspectief zijn er altijd trefwoorden die verkeer naar je site zullen leiden, maar Google toont nu al veel informatie direct in de zoekresultaten, zoals het weer. Ondanks deze veranderingen stuurt Google over het algemeen nog steeds meer verkeer naar websites.

Conclusie

Ik verwacht dat de nieuwe functies op Google zullen leiden tot meer verkeer naar je website, wat kan helpen om een deel van de klikken die naar je site gaan, te behouden. Bovendien zal er een nieuwe vorm van SEO ontstaan als Google via Project Magi zoekt naar producten of diensten om aan gebruikers te tonen.

Het belangrijkste is niet of iemand doorklikt naar je site, maar wie uiteindelijk de verkoop binnenhaalt. Zolang jij dat bent, is het nog steeds een winstgevende situatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *