In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over NeuronWriter, en onderzoeken we of het je echt kan helpen bij het ranken van je artikelen
We proberen alle functies uit en stellen de AI schrijfmogelijkheden op de proef. Bovendien bespreken we de voor- en nadelen, de prijs en nog veel meer.
Wat is NeuronWriter?
NeuronWriter is een AI aangedreven SEO schrijven en content optimalisatie tool. Het is ontworpen om u te helpen bij het snel schrijven en optimaliseren van uw website-inhoud, zodat u een betere kans maakt om te scoren in zoekmachines zoals Google.
In tegenstelling tot sommige andere AI tools voor het schrijven van content, is NeuronWriter vooral gericht op website content, d.w.z. blog posts en landing pages. En als zodanig is de gebruikersinterface ontworpen rond een typische workflow voor het schrijven van blogartikelen.
Het idee is dat je een zoekopdracht kiest waarop je wilt scoren, en NeuronWriter zal een diepgaande SERP analyse uitvoeren voor die zoekopdracht om je te voorzien van inzichten, SEO tips en NLP suggesties om je te helpen inhoud te maken die scoort.
Vervolgens kunt u de inhoud schrijven in de geavanceerde inhoudseditor van NeuronWriter.
En om het traditionele content creatieproces te versnellen, kunt u de AI schrijver met GPT-3 gebruiken om automatisch koppen, vragen en zelfs volledige alinea’s te genereren.
En dat is nog maar het begin. Er is nog veel meer mogelijk met NeuronWriter, maar dat zullen we allemaal onderzoeken als we de functies gaan bekijken.
Welke functies biedt NeuronWriter?
De belangrijkste kenmerken van NeuronWriter die je moet kennen zijn:
- De content editor
- De outline builder
- De AI Writer
- Hulpmiddelen voor uitbreiden en parafraseren
- AI Templates
- Optimalisatie suggesties & SEO score
- Content ideën
- Plagiarism checker
- WordPress integratie
- SERP analyse
- Interne link suggesties
- Volgende inhoudelijke ideeën
- Hulpmiddelen voor inhoudsbeheer
- Integratie van Google Search Console
We zullen al deze functies hierna verkennen en je uit eerste hand vertellen hoe ze werken terwijl we het platform uitproberen.
Beginnen met NeuronWriter
Wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt bij NeuronWriter, is de eerste stap het instellen van je project. Je kunt dit doen door op “Nieuw project maken” te klikken en vervolgens de mogelijkheid te krijgen om je project aan een specifiek domein te koppelen. Hierna kom je in het project dashboard terecht van NeuronWriter Content Writer.
NeuronWriter is speciaal ontworpen met een specifieke workflow in gedachten. De eerste stap in deze workflow is het toevoegen van het trefwoord waarvoor je inhoud wilt maken aan de content writer. Om een trefwoord toe te voegen, selecteer je “Nieuwe query” in het project dashboard.
Vervolgens voer je het primaire trefwoord in waarvoor je inhoud wilt creëren en klik je op “Start”. Als je wilt, kun je ook op “Geavanceerde instellingen” klikken om extra trefwoorden toe te voegen die je in hetzelfde stuk content wilt targetten.
Zodra je dat gedaan hebt, wordt het trefwoord toegevoegd aan de content writer tabel in je project dashboard, waar je in één oogopslag de Content competities core voor het zoekwoord kunt zien. Hoe lager deze score is, hoe gemakkelijker het is om voor te ranken. Ook kun je de schrijver aan wie je het hebt toegewezen, de verwachte leverdatum, het aantal woorden van het artikel, enzovoorts zien.
Je kunt vervolgens op een zoekwoord in de tabel klikken om alle functies van NeuronWriter te openen, bijvoorbeeld de inhoudseditor.
De content editor
Bij NeuronWriter kun je gebruik maken van de ingebouwde content editor om SEO geoptimaliseerde inhoud te schrijven. Om de editor te openen, moet je eerst de zoekopdracht toevoegen of selecteren in de content writer en vervolgens naar het tabblad content editor gaan door op het veerpictogram te klikken.
Daarna vraagt NeuronWriter je om enkele van de best gerangschikte pagina’s voor de zoekopdracht te selecteren om richtlijnen te genereren. Deze selectie beïnvloedt de optimalisatiesuggesties in de inhoudseditor. Selecteer dus pagina’s die het meest overeenkomen met het soort inhoud dat je wilt produceren.
Vervolgens kom je in de inhoudseditor terecht, waar veel te ontdekken valt. Je kunt de hoofdvenster gebruiken om jouw inhoud te schrijven en te bewerken, vergelijkbaar met een standaard tekstverwerker. Met behulp van de werkbalk kun je de opmaak van jouw tekst veranderen, afbeeldingen invoegen en tabellen toevoegen.
Bovendien kun je overschakelen naar het <meta> tabblad om jouw meta beschrijving en titel toe te voegen. Onder de tekstvakken zie je ook suggesties voor sleuteltermen die je kunt gebruiken, gebaseerd op de metadata die de SERP concurrenten gebruiken.
Naast deze basisfuncties zijn er nog veel andere handige functies beschikbaar in de inhoud editor van NeuronWriter.
De outline builder
NeuronWriter’s “Create first draft”-functie gebruikt kunstmatige intelligentie om je te helpen binnen één minuut een artikel te schrijven.
Hier is hoe je het gebruikt:
Klik eerst op het groene pictogram in de rechterbovenhoek van de inhoudseditor en NeuronWriter opent een nieuw venster waarin je een concept kunt maken voor jouw inhoud.
Aan de rechterkant van dit venster vind je AI-suggesties voor koppen en vragen die je in je inhoud kunt gebruiken. Deze suggesties zijn gebaseerd op de SERP’s (search engine results pages) voor jouw zoekopdracht en op forums zoals Reddit en Quora.
Je kunt op de knop ‘Toevoegen’ klikken naast elk van deze inhoudsideeën om ze toe te voegen aan jouw concept en ze vervolgens naar wens herschikken en herformuleren.
Wanneer je koppen in jouw schema sleept, vult NeuronWriter automatisch elke sectie aan met enkele notities. Deze notities bevatten belangrijke termen die je moet toevoegen en een link naar concurrerende artikelen die dezelfde sectie behandelen om jou te helpen bij het onderzoek.
Zodra je jouw overzicht hebt voltooid, kun je het met één klik kopiëren naar de editor of opslaan als sjabloon om het later opnieuw te gebruiken.
De AI Writer
Met NeuronWriter kun je de krachtige AI schrijver gebruiken om elke sectie van je schets automatisch te schrijven. Om dit te doen, hoef je alleen maar over de sectie te hoveren en op genereren te klikken. In het volgende venster selecteer je hoeveel woorden je wilt dat de AI schrijver produceert en kun je de termen of onderwerpen invoeren die je wilt behandelen. Vervolgens kun je het Creativiteits- en Kwaliteitsniveau instellen en opnieuw op genereren klikken om de AI zijn werk te laten doen.
Je kunt deze functie testen door NeuronWriter 400 woorden te laten genereren voor een rubriek met de kop ‘Wat zijn de voordelen van een thuisgymnastiek’. Hoewel de kwaliteit van de gegenereerde inhoud redelijk goed is, zou een ervaren schrijver het waarschijnlijk beter kunnen doen en de opmaak kan nog wat verbetering gebruiken.
Het is belangrijk om te onthouden dat deze AI schrijvers niet bedoeld zijn om publiceerbare inhoud te produceren, maar meer als een workflow hulpmiddel om het schrijfproces te versnellen. Het idee is dat het je helpt om woorden op papier te zetten en je kunt het bewerken en uitbreiden indien nodig om het op te poetsen tot het klaar is voor publicatie.
Hulpmiddelen voor uitbreiden en parafraseren
Met NeuronWriter kun je niet alleen nieuwe inhoud genereren, maar ook bestaande inhoud herformuleren en uitbreiden. Het enige wat je hoeft te doen is de tekst die je wilt veranderen te markeren in de inhoudseditor en vervolgens te klikken op Expand! of Rephrase.
Om dit te testen, hebben we de parafrasering tool gebruikt om een stuk tekst te herformuleren. Na het klikken op Rephrase merkten we dat de geherformuleerde paragraaf beter leest dan het origineel, omdat deze korter en bondiger is. NeuronWriter veranderde niet alleen een paar woorden in synoniemen, maar wijzigde de hele zinsstructuur. Wat betreft ons werkte de tool behoorlijk goed.
AI Templates
NeuronWriter is niet alleen geschikt voor het schrijven van blogartikelen, maar ook voor verschillende soorten marketingteksten. Om deze sjablonen te gebruiken, moet je het juiste sjabloon kiezen in de AI-schrijftool in de inhoudseditor.
Er zijn meer dan 10 sjablonen waaruit je kunt kiezen, waaronder het uitbreiden van tekst, het herformuleren van tekst, ideeën voor artikelonderwerpen en productbeschrijvingen. Voor e-mails moet je een toon kiezen en het maximale aantal woorden instellen voor de uitvoer. Je kunt ook enkele opsommingstekens toevoegen om de inhoud te specificeren.
We hebben een informele toon gekozen en gevraagd om een algemene bedankmail te schrijven voor lezers van ons blog. De uitvoer was niet perfect, maar met enige bewerking zou het een goede basis zijn om mee te werken en bespaart het je veel tijd.
Optimalisatie suggesties & SEO score
NeuronWriter is een handige tool die zowel een AI-schrijver als een SEO-optimalisatietool is. Als je in de inhoudseditor aan de rechterkant kijkt, zie je het optimalisatiepaneel met AI-gegenereerde suggesties die kunnen helpen bij het ranken van jouw doelzoekwoord. Bovenaan het paneel zie je de contentscore-widget die aangeeft hoe goed jouw inhoud momenteel is geoptimaliseerd voor zoekopdrachten op een schaal van 1 tot 100. Je kunt ook zien hoe jouw inhoud is geoptimaliseerd en de score van jouw grootste concurrent bekijken als een benchmark om te overtreffen.
Op het tabblad Inhoudstermen onder de scorewidget vind je NLP-termen. Deze woorden en zinnen worden door NeuronWriter voorgesteld op basis van de SERP-analyse om in jouw artikel op te nemen. Deze termen komen vaak voor in andere artikelen die bovenaan staan, dus het idee is dat het toevoegen van deze termen aan jouw artikel jouw actuele autoriteit verhoogt en de kans op een hogere score vergroot. Je kunt zoveel termen toevoegen als je wilt, hoe meer termen je toevoegt, hoe hoger jouw inhoudsscore zal zijn.
Content ideën
Als je in de inhoudseditor van NeuronWriter zit, zie je aan de rechterkant van het scherm een zijpaneel met drie tabbladen: Inhoudstermen, Ideeën en YT. Het tabblad Inhoudstermen toont NLP-termen die NeuronWriter suggereert om toe te voegen aan jouw artikel, om zo jouw autoriteit en kansen op een hogere score te vergroten.
Op het tabblad Ideeën worden H1’s, H2’s en H3’s voorgesteld die afkomstig zijn van jouw belangrijkste concurrenten, evenals vragen die gebaseerd zijn op People Also Ask en Google Suggest. Het tabblad YT haalt links op naar topvideo’s die gerelateerd zijn aan jouw zoekopdracht. Door op een van deze video’s te klikken, kun je deze op YouTube openen om verder te onderzoeken.
Plagiarism checker
Wanneer je klaar bent met het schrijven van je artikel, is het aan te raden om de ingebouwde plagiaatchecker te gebruiken om er zeker van te zijn dat je geen duplicaatinhoud hebt. Dit is vooral belangrijk als je met AI werkt, omdat je niet wilt dat Google je straft voor plagiaat.
Om de plagiaatchecker te gebruiken, klik je op de knop “Controleren op plagiaat” in de werkbalk van de inhoudseditor. Het duurt meestal een paar minuten voordat de controle is voltooid.
Zodra de controle is voltooid, wordt het percentage van de unieke inhoud weergegeven en worden eventuele overeenkomsten met andere bronnen aangegeven, zodat je deze bronnen zelf kunt controleren en de inhoud indien nodig kunt aanpassen.
WordPress integratie
NeuronWriter is geïntegreerd met WordPress, waardoor je met één klik op de knop de inhoud die je hebt geschreven in de NeuronWriter-app rechtstreeks naar je CMS kunt publiceren zonder te hoeven kopiëren en plakken. Om dit te doen, klik je gewoon op het WordPress-pictogram in de werkbalk van de inhoudseditor.
Je kunt ook inhoud van WordPress importeren in de inhoudseditor van NeuronWriter. Dit is handig wanneer je je website aan het controleren bent en de SEO van je bestaande pagina’s wilt verbeteren of de inhoud wilt vernieuwen.
SERP analyse
NeuronWriter biedt niet alleen een content editor en AI-schrijfmogelijkheden, maar heeft ook uitstekende functies voor concurrentieonderzoek en SERP-analyse.
Om te beginnen voeg je een zoekopdracht toe of selecteer je deze vanuit je projectdashboard. Klik vervolgens op het cirkeldiagram met het label TOP-analyse om het SERP-rapport te openen.
In het SERP-rapport krijg je diepgaande inzichten over de pagina’s die in Google worden gerangschikt voor het doelzoekwoord. NeuronWriter gaat verder dan de basis en geeft je details zoals de DA en PA (Moz authority metrics) van elke pagina die al in de ranking staat, zodat je de sterkte van de concurrentie kunt beoordelen.
Bovendien laat het rapport je de inhoudsscore, lengte van de inhoud en externe links die naar elke pagina verwijzen zien. Als je op het tabblad Concurrenten – structuur van het rapport klikt, krijg je een gedetailleerd overzicht van de inhoud van elke pagina, met een lijst van alle H-tags, schema-opmaak, meta-beschrijvingen, enzovoort.
Op andere tabbladen van het rapport kun je nog meer inzichten krijgen over zaken als SERP-eigenschappen, gerelateerde trefwoorden, inhoudstermen en meer. NeuronWriter biedt meer details dan andere AI-schrijftools en is daarom een uitstekende keuze voor concurrentieonderzoek en SERP-analyse.
Interne link suggesties
NeuronWriter biedt ook de mogelijkheid om ideeën voor interne links te genereren voor jouw content, wat vanuit SEO-perspectief waardevol kan zijn omdat het de interne linkstructuur van jouw site verbetert en invloed heeft op jouw ranking in Google.
Om te beginnen selecteer je de zoekopdracht in het inhoudsdashboard en klik je op het kettingpictogram “Interne linkideeën genereren”. Vervolgens presenteert NeuronWriter enkele suggesties van pagina’s op jouw website waarnaar je in jouw content kunt linken, op basis van hun gelijkenis met de zoekopdracht.
Volgende inhoudelijke ideeën
Als je gebruik wilt maken van de AI van NeuronWriter om ideeën te genereren voor toekomstige artikelen, selecteer dan een van je eerdere zoekopdrachten en klik op het pictogram “Volgende inhoudsideeën” bovenaan de pagina. Klik vervolgens op “Nieuwe ideeën zoeken”.
NeuronWriter geeft je vervolgens tien ideeën voor je volgende artikel, inclusief een doelzoekwoord, aanvullende zoekwoorden, gegevens van concurrenten, enzovoorts.
Als je een idee ziet dat je bevalt, klik dan op “+inhoudsplan”. Je kunt je inhoudsplan op elk moment bekijken en al je ideeën schrijven/beheren door te klikken op de knop “Plan” in de bovenste navigatiebalk.
Hulpmiddelen voor inhoudsbeheer
Met NeuronWriter kunt je gebruik maken van een ingebouwde contentkalender om je contentmarketingstrategie te plannen en te beheren. Deze kalender is toegankelijk via het tabblad Beheer in de bovenste navigatiebalk.
Taken worden gekleurcodeerd in de agenda, zodat je direct kunt zien welke stukken inhoud gepland zijn, geoptimaliseerd zijn of gemarkeerd zijn als voltooid. Als je de projectmanager bent, kun je ook op het tabblad Team klikken om je teamleden te beheren.
Integratie van Google Search Console
NeuronWriter heeft ook een handige functie om Google Search Console te integreren.
Door op het plug-pictogram in de bovenste navigatiebalk te klikken en uw GSC-account te koppelen en de toegangsinstellingen te configureren, kunt u toegang krijgen tot de gegevens van uw Search Console via NeuronWriter.
Met deze functie kunt u snel belangrijke informatie bekijken, zoals uw organische zoekwoorden, verkeersgegevens, rangposities en kannibalisatie. Dit kan u helpen uw contentstrategie te verbeteren en te optimaliseren.
Hoeveel kost NeuronWriter?
NeuronWriter biedt vijf verschillende abonnementen aan, namelijk Bronze, Silver, Gold, Platinum en Diamond. Elk abonnement heeft verschillende functies en maximale gebruikslimieten, met verschillende maandelijkse kosten tussen €19 en €97.
Het Bronze plan is het goedkoopste en kost €19 per maand. Dit plan biedt alle basisfuncties, maar is beperkt tot 2 projecten en 25 inhoudsanalyses per maand.
Het Silver plan is de volgende stap omhoog en kost €37 per maand. Dit plan biedt alles wat het Bronze plan biedt, plus extra functies zoals content planning en schema data explorer. Het is beperkt tot 5 projecten en 50 inhoudsanalyses per maand.
Het Gold-plan kost €57/maand en bevat alles van Silver en ontgrendelt alle beschikbare functies, zoals plagiaatcontrole en GSC-integratie. Het is beperkt tot 10 projecten en 75 inhoudsanalyses en biedt 45.000 AI-credits per maand.
Het Platinum plan is de vierde optie en kost €77 per maand. Dit plan biedt hogere gebruikslimieten dan Gold en is beperkt tot 25 projecten, 100 inhoudsanalyses en 100 plagiaatcontroles. Het biedt 60.000 AI-credits per maand.
Het Diamond-plan is het meest uitgebreide plan en kost €97 per maand. Het biedt alle functies van de andere abonnementen en de hoogste gebruikslimieten, beperkt tot 50 projecten, 150 inhoudsanalyses en 150 plagiaatcontroles per maand. Het biedt 75.000 AI-credits per maand.
Er is ook een gratis proefversie beschikbaar om NeuronWriter uit te proberen voordat je het abonnement aanschaft.
Probeer de gratis trial of koop NeuronWriter nu met korting!
Wanneer je onderstaande link gebruikt, ga je meteen naar de website van NeuronWriter, en steun je ons door onze affiliate links te gebruiken.
Gebruik deze link: https://app.neuronwriter.com/ar/946ca49410d00ba28870e255285eee46
NeuronWriter voor- en nadelen
Herschrijf de tekst in je eigen woorden zodat het een unieke tekst wordt. Behoud wel alle stappen en kort niet te veel tekst in. Schrijf in het Nederlands en schrijf ook in de je en jouw vorm:
De voordelen
- Uitstekende onderzoekstools. De SERP-analyse en onderzoeksmogelijkheden van NeuronWriter zijn beter dan de meeste andere. Het geeft je veel inzicht in je top concurrenten voor elke zoekopdracht, wat je kan helpen om je artikelen beter te plannen.
- Mooie UI en workflow. NeuronWriter heeft een nieuwe gebruikersinterface die ik erg leuk vond. Het houdt je workflow super eenvoudig: Je voegt gewoon een doelzoekopdracht toe, opent de inhoudseditor, genereert je inhoud, bewerkt, optimaliseert en publiceert.
- Geweldige content editor. Ik vond de content editor van NeuronWriter ook erg goed. Het heeft een frisse, schone lay-out en geeft je alles wat je nodig hebt, inclusief optimalisatie suggesties, een meta description editor, one-click WordPress publishing, etc.
- Goede AI kwaliteit. De kwaliteit van NeuronWriter’s AI-gegenereerde inhoud is niet de beste die we hebben gezien, maar ook niet de slechtste. Zoals de meeste AI-schrijvers, moet het zwaar worden bewerkt voordat het klaar is om te publiceren, maar het helpt zeker om de workflow voor het schrijven van inhoud te versnellen.
De nadelen
- Beperkte AI-sjablonen. Eerlijk gezegd was ik een beetje onder de indruk van het aantal AI sjablonen dat NeuronWriter aanbiedt. De meeste AI-schrijvers bieden tientallen sjablonen voor een groter aantal verschillende soorten inhoud, terwijl NeuronWriter vrij beperkt is tot artikelen, e-mails en beschrijvingen.
- Af en toe trage prestaties. Een van de meest frustrerende dingen die ik vond bij het gebruik van NeuronWriter is dat het op bepaalde momenten van de dag een eeuwigheid duurde voordat alles geladen was. Er waren momenten dat ik meer dan een minuut wachtte na het klikken op een tool of rapport om het te openen in de app, waardoor het bijna onbruikbaar werd.
Pingback: Je website hoger in Google laten ranken - Digital Forge