Apple Watch 7

De Apple watch 7

Design en display

De Apple Watch Series 7 heeft een volledig nieuw ontwerp met afgeronde hoeken en een groter display dan zijn voorgangers. Het scherm is maar liefst 20% groter dan de Apple Watch Series 6 en biedt daardoor meer ruimte voor apps en notificaties. Het nieuwe Always-On Retina-display is bovendien tot 70% helderder in zonlicht en heeft een betere leesbaarheid vanuit verschillende hoeken. Het scherm is ook krasbestendiger, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over krassen en beschadigingen.

Prestaties en batterijduur

De Apple Watch Series 7 heeft een nieuwe S7-chip die volgens Apple 20% sneller is dan de chip in de Series 6. Dit zorgt voor een nog soepelere gebruikservaring en snellere app-lanceringen. De batterijduur van de Series 7 is vergelijkbaar met die van zijn voorganger en gaat ongeveer 18 uur mee bij normaal gebruik. Het opladen gaat ook sneller met de nieuwe magnetische USB-C-kabel.

Nieuwe functies en verbeteringen

De Apple Watch Series 7 biedt enkele nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van de Series 6. Zo zijn er nieuwe wijzerplaten en watchfaces beschikbaar die gebruikmaken van het grotere scherm. Ook is er een nieuw toetsenbord waarmee je eenvoudiger kunt typen op de Apple Watch. Verder heeft de Series 7 ook enkele gezondheidsfuncties, zoals slaaptracking en ademhalingsoefeningen.

Waterbestendigheid

De Apple Watch Series 7 heeft dezelfde waterbestendigheid als zijn voorganger en is dus geschikt voor zwemmen en watersporten. De Watch kan tot 50 meter onder water en heeft zelfs een waterlockfunctie om te voorkomen dat er per ongeluk op het scherm wordt getikt.

Ideaal voor de sporters onder ons

Hieronder staan een aantal van de mogelijkheden die de Apple Watch 7 biedt:

Fitness-tracking

De Apple Watch 7 heeft geavanceerde fitness-tracking functies, zoals hartslagmeting, stappenteller, caloriemeter, en workout-tracking voor verschillende soorten sporten, waaronder fietsen, hardlopen, wandelen en zwemmen.

Fitness+ integratie

Apple Fitness+ is een abonnementsservice waarmee je toegang krijgt tot verschillende soorten workouts, waaronder krachttraining, yoga, dans en meer. De Apple Watch 7 kan worden gekoppeld met Fitness+ om live workouts te volgen en te kijken hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het sporten.

Valdetectie

De Apple Watch 7 heeft een ingebouwde valdetectiefunctie die kan detecteren wanneer je valt en automatisch een SOS-noodoproep kan initiëren als je niet in staat bent om op te staan.

Slaaptracking

Een goede nachtrust is essentieel voor een goede gezondheid en prestaties tijdens het sporten. De Apple Watch 7 heeft een slaaptracker die je slaapcyclus kan volgen en je inzicht kan geven in de kwaliteit van je slaap.

Hartslag meter

De Apple Watch 7 heeft een ingebouwde hartslagmeter die continu je hartslag meet en je op de hoogte houdt van eventuele afwijkingen. Je kunt hiermee je hartslag in rust meten, maar ook tijdens het sporten!

Waterbestendigheid

De Apple Watch 7 is waterbestendig tot 50 meter, wat betekent dat je er mee kunt zwemmen en andere watersporten kunt beoefenen zonder je zorgen te maken over waterschade.

Al met al biedt de Apple Watch 7 verschillende functies voor sporters, van fitness-tracking tot waterbestendigheid en slaaptracking. Deze functies kunnen sporters helpen om hun prestaties en gezondheid bij te houden en te verbeteren.

Prijs en beschikbaarheid

De Apple Watch Series 7 is beschikbaar in twee formaten, 41mm en 45mm, en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder groen, blauw, rood en zilver. De prijzen beginnen bij €399 voor de 41mm-versie en €429 voor de 45mm-versie. De Apple Watch Series 7 is verkrijgbaar vanaf de herfst van 2021.

Conclusie

De Apple Watch Series 7 is een grote stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers en biedt een aantal belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Het grotere scherm, de betere leesbaarheid en het krasbestendige display maken het gebruik nog prettiger.

De nieuwe S7-chip zorgt voor snellere prestaties en de toevoeging van enkele nieuwe gezondheidsfuncties maakt de Watch nog veelzijdiger. De waterbestendigheid en de mogelijkheid om te zwemmen zijn extra pluspunten. Het enige nadeel is dat de batterijduur niet significant is verbeterd ten opzichte van de Series 6

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *