google

Kom bovenaan in Google met de featured snippet

De featured snippet is een speciale box die bovenaan de zoekresultaten van Google wordt weergegeven. Deze box bevat een samenvatting van de zoekopdracht van de gebruiker, samen met een link naar de pagina waar de informatie vandaan komt. Als je wilt dat jouw website bovenaan in Google wordt weergegeven, is het verkrijgen van een featured snippet een geweldige manier om dit te bereiken.

Hieronder volgen enkele tips om de featured snippet te verkrijgen voor jouw website:

 1. Maak gebruik van vraagzinnen – De meeste zoekopdrachten zijn vraagzinnen, dus zorg dat jouw content hierop aansluit door vraagzinnen te gebruiken in jouw titels en beschrijvingen.
 2. Gebruik lijstjes – Lijstjes zijn een geweldige manier om informatie op een overzichtelijke manier te presenteren. Gebruik lijstjes om jouw informatie te presenteren en verhoog de kans om geselecteerd te worden voor een featured snippet.
 3. Gebruik tabellen – Zoals lijstjes, zijn tabellen een geweldige manier om informatie op een overzichtelijke manier te presenteren. Gebruik tabellen om jouw informatie te presenteren en verhoog de kans om geselecteerd te worden voor een featured snippet.
 4. Gebruik afbeeldingen – Afbeeldingen kunnen helpen bij het verduidelijken van jouw informatie. Gebruik afbeeldingen in combinatie met jouw tekst om jouw featured snippet te verbeteren.
 5. Gebruik schema’s – Schema’s zijn een geweldige manier om informatie op een overzichtelijke manier te presenteren. Gebruik schema’s om jouw informatie te presenteren en verhoog de kans om geselecteerd te worden voor een featured snippet.
 6. Maak gebruik van H2 en H3 koppen – H2 en H3 koppen zijn een geweldige manier om jouw content te structureren. Gebruik deze koppen om jouw informatie te presenteren en verhoog de kans om geselecteerd te worden voor een featured snippet.
 7. Maak gebruik van interne links – Interne links zijn een geweldige manier om jouw gebruikers meer informatie te bieden. Gebruik interne links om jouw informatie te presenteren en verhoog de kans om geselecteerd te worden voor een featured snippet.
 8. Maak gebruik van lokale zoekwoorden – Lokale zoekwoorden zijn zoekwoorden die specifiek zijn voor een bepaalde locatie. Gebruik lokale zoekwoorden in jouw content om jouw website specifieker te maken voor zoekopdrachten in een bepaalde regio.
 9. Zorg voor een goede structuur – Zorg voor een goede structuur van jouw website, zodat zoekmachines jouw content gemakkelijk kunnen begrijpen en indexeren. Gebruik bijvoorbeeld een duidelijke opmaak, een goede navigatie en een efficiënte URL-structuur.
 10. Maak gebruik van Google Search Console – Google Search Console is een gratis tool van Google die je helpt bij het verbeteren van jouw zoekresultaten. Gebruik Google Search Console om te zien welke zoekopdrachten jouw website het meest vertonen en om te zien welke problemen er zijn met jouw website.

Door deze tips toe te passen, zul je zien dat de kans op het verkrijgen van een featured snippet op Google zal toenemen. Het is belangrijk om te onthouden dat het verkrijgen van een featured snippet een continu proces is. Het is nodig om te blijven werken aan jouw content en jouw website te blijven optimaliseren om bovenaan in Google te komen.

Onderstaand zie je een voorbeeld van hoe een JSON+LD fragment er uit ziet waardoor je aan Google aangeeft dat je een featured snippet op jouw webpagina hebt.

<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "https://schema.org",
 "@type": "FAQPage",
 "mainEntity": [{
   "@type": "Question",
   "name": "Wat is Digital Forge?",
   "acceptedAnswer": {
    "@type": "Answer",
    "text": "Digital Forge is een blog"
   }
  }]
}
</script>

In samenvatting, door gebruik te maken van vraagzinnen, lijstjes, tabellen, afbeeldingen, schema’s, H2 en H3 koppen, interne links, lokale zoekwoorden, een goede structuur en Google Search Console, kan je de kans verhogen om een featured snippet te verkrijgen op Google. Het is een continu proces en het vereist consistentie en volharding om bovenaan te komen in de zoekresultaten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *