Case study Bioscoop app

Voor een van onze klanten hebben wij een case study gedaan om meer te weten te komen over hoe wij het platform het beste kunnen designen en ontwikkelen.

Case study bioscoop app

De vraag

De vraag van de klant was het ontwikkelen van een app waarmee bezoekers informatie van films kunnen bekijken maar ook direct een ticket kunnen boeken om de film te bekijken in een van de biosocopen bij hem of haar in de omgeving. Het platform moet snel, simpel en intuïtief werken. Daarnaast moet het met oog op de toekomst ook snel uit te breiden zijn met nieuwe features en moeten er nieuwe platformen snel en simpel gekoppeld kunnen worden.

Het ontwerp

Uiteraard nam Digital Forge deze uitdaging graag aan! Het eerste wat wij gedaan hebben is nadenken over de te gebruiken kleuren. De klant gaf al aan een voorkeur te hebben voor een "donkere" website omdat dit mooi en stijlvol overkomt.

Wij hebben naast dat wij hebben gezocht naar een mooi kleuren pallet, ook een concurrentie onderzoek gedaan waarbij ons vermoeden al bevestigd werd. Veel apps met betrekking tot films en bioscopen gebruiken een vrij donker thema omdat het er gewoon gelikt uitziet. Dit gaan wij dus ook doen!

Case study bioscoop app scherm 1

Wij hebben naast dat wij hebben gezocht naar een mooi kleuren pallet, ook een concurrentie onderzoek gedaan waarbij ons vermoeden al bevestigd werd. Veel apps met betrekking tot films en bioscopen gebruiken een vrij donker thema omdat het er gewoon gelikt uitziet. Dit gaan wij dus ook doen!

De volgende stap was het nadenken over het design. Welke elementen willen we weergeven en hoe gaan we deze weergeven. De eerst logische stap was natuurlijk het prominent weergeven van de film. Wat is een betere manier dan deze gewoon direct bovenaan de pagina weer te geven om vervolgens met de gegevens van de film verder te kunnen gaan. Op deze manier opent elke pagina altijd met een mooie foto en zijn de details binnen één seconde of met één korte swipe gevonden.

De meeste mensen zijn tegenwoordig visueel ingesteld. Dit houdt in dat er eerst naar visualisaties gekeken wordt en daarna pas tekst gelezen wordt. Vandaar ook bovenstaande keuze en direct ook de keuze om een IMDB beoordeling prominent in beeld te plaatsen met een ster icoon zodat je direct een beoordeling van deze film kan zien.

Voor de icoontjes hebben we deels gebruik gemaakt van Icomoon. Icomoon is een prachtig pakket aan icoontjes welke je voor weinig geld kunt aanschaffen. Dit scheelt dus aanzienlijk in de tijd ten opzichten van alles zelf maken. De icoontjes die niet in Icomoon zitten, of waar we toch zelf iets wilde maken hebben wij zelf ontwikkeld met Adobe Illustrator.

De technieken

Case study bioscoop app scherm 2

Omdat de klant heeft aangegeven dat de nadruk ligt op kwaliteit, snelheid, efficiëntie en toekomstbestendigheid hebben wij ervoor gekozen om Flutter te gebruiken. Flutter is een open-source UI software development kit ontwikkeld door Google waarmee je applicaties kunt ontwikkelen voor Android, iOS, Linux, macOS, Windows, Google Fuchsia en het web met één codebase. Dit scheelt dus aanzienlijk in de ontwikkelingskosten en ontwikkelingstijd.

Flutter is een erg populair framewerk dat werkt met een populaire programmeertaal genaamd Dart welke ook ontwikkeld is door Google en ook nog eens open-source is.

Natuurlijk moet de app ook gegevens uit een database kunnen ophalen en hier en daar authenticatie ondersteunen voor beveiligde pagina's en voor het ophalen en versturen van beveiligde gegevens. Wij hebben de API ontwikkeld in Golang. Een programmeertaal die dagelijks meer aandacht trekt van developers en bedrijven dankzij zijn stabiliteit, schaalbaarheid, efficiëntie en snelheid.

De klant gaf aan dat snelheid essentieel is voor hun. Er moet veel interactie zijn, veel data opgehaald en berekend worden en dat allemaal real-time zonder de pagina te verversen en met mooie (subtiele) animaties. Golang is hier perfect voor! Waar PHP soms voor complexe berekeningen in bijvoorbeeld een grote webwinkel 60 minnuten de tijd voor nodig heeft, dat kan Golang in minder dan één minuut om maar een voorbeeld te noemen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Wacht niet langer en maak direct een afspraak!

  • Over ons

  • Beltmolen 22
  • 3352XD, Papendrecht
  • Telefoon: +31 (0) 6 21 65 84 92
  • WhatsApp: +31 (0) 6 21 65 84 92
  • KVK: 82867208
  • NL02 ABNA 0101 9691 55
© 2005 ~ 2022 Digital Forge